برای تنظیم لایحه دفاعیه مالیاتی موثر  و بی نقص چه کنیم ؟

لایحه دفاعیه چیست ؟

لایحه به نوشتاری گفته می‌شود که از سوی صاحب دعوا ( چه دعاوی حقوقی چه دعاوی کیفری ) به مقام قضایی تقدیم می شود. مودیان مالیاتی نیز در دعاوی مالیاتی برای حضور در هیأت های حل اختلاف مالیاتی و سایر مراجع اداری  نیاز به تسلیم لایحه مالیاتی برای دفاع دارند تا بتوانند از حقوق خود دفاع نمایند.

معمولا پس از آن که ممیز مالیاتی، اسناد و مدارک شرکت را بررسی کرده و برگه تشخصیص صادر می نماید، مؤدی تا یک ماه ( ۳۰روز) فرصت دارد تا چنان چه هرگونه اعتراض به این برگه دارد، به حوزه مالیاتی اعلام نماید. به عمل نوشتن نامه اعتراض، لایحه مالیاتی گویند. مؤدی که نسبت به مالیات تشخیص داده شده اعتراض داشته باشد، این لایحه را به صورت مکتوب و همراه اسناد و مدارک به اداره امور مالیاتی تسلیم می کند.

مؤدی نیز پس از تحویل فرم اعتراض رسمی به حوزه مالیاتی خود، در زمانی مقرر شده توسط حوزه مالیاتی نسبت به دلایل و مستندات خود به دفاع از اعتراض انجام گرفته می پردازد.

نخستین لایحه دفاع مالیاتی در حوزه مالیاتی به سرپرست یا سرممیز حوزه ارائه و تسلیم می گردد. اگر در حوزه مالیاتی اعتراض انجام گرفته با تفاهم مؤدی و ممیز حل و فصل گردد، برگه تشخیص جدیدی صادر می گردد که با ظَهر نویسی به امضاء حوزه مالیاتی و مؤدی می رسد.

حال چنانچه نظر مؤدی در جلسه اعتراض، جلب نشده باشد پس از آن پرونده مؤدی به هیأت حل اختلاف مالیاتی ارسال می گردد و مجدداً تاریخی به مؤدی اعلام می گردد که مؤدی طبق تاریخ مقرر به هیأت حل اختلاف مراجعه کرده و در آن جلسه نیز بار دیگر اعتراض خود را مکتوب اعلام می دارد و درواقع لایحه مجدداً تقدیم می نماید.

لایحه مالیاتی

نکات کاربردی برای تحریر لایحه مالیاتی

برای اینکه لایحه دفاعیه شما اثربخشی لازم را داشته و مثمر ثمر باشد، رعایت نکات زیر را توصیه می کنیم:

( اگر بدون مشاوره با وکیل و یا مشاور متخصص امور مالیاتی تصمیم به نگارش لایحه دفاعیه دارید: )

الف) اولین گام اخذ رونوشت گزارش رسیدگی برگ تشخیص صادره از سوی حوزه مالیاتی شما می باشد. ( گزارش رسیدگی، اوراقی را گویند که گروه محترم رسیدگی نحوه محاسبه دقیق مالیات موضوع مورد بحث را در آن مرقوم نموده است .)

ب) بعد از آنکه گزارش رسیدگی را به دقت مطالعه فرمودید، باید اظهارنامه ( های ) ارسالی خود را ( در صورت ارسال ) مطالعه کرده تا ببینید اظهار شما به چه نحوی بوده است.

ج) در صورتی که اسناد و مدارکی دال بر دفاع شما در برابر سازمان امور مالیاتی وجود دارد، آنها را تهیه کرده و به دقت بررسی نمایید.

د) تجربه نشان داده که در اکثر مواقع، لوایح طولانی که در چندین برگه مرقوم شده است، توسط هیأت حل اختلاف مطالعه نمی شود؛ پس پیشنهاد می شود در کوتاه ترین و مفیدترین حالت، مطالب خود را عنوان و تحریر نمایید.

ه) سعی کنید به یکی از مستندات زیر جهت اعتباردهی و دفاع بهتر اشاره کرده و آن را ضمیمه لایحه خود نمایید:

بخشنامه – آئین نامه – دستورالعمل – تصویب نامه – رأی شورای عالی مالیاتی –

برای تنظیم لایحه مالیاتی موثر  و بی نقص چه کنیم ؟

-آشنایی با مراحل دادرسی مالیاتی

در مرحله اول به منظور تنظیم لایحه دفاعیه مالیاتی مناسب بایستی اطلاعات کافی در خصوص مراحل دادرسی مالیاتی وجود داشته باشد. در غیر اینصورت دفاع مالیاتی به نتایج اثر بخش منجر نخواهد شد. یا فرصتهای انجام اعتراض و ارائه لوایح دفاعیه از دست خواهد رفت که در این خصوص مودی مالیاتی متضرر خواهد گردید .

۲- آشنایی با قوانین و مقررات

در مرحله دوم به منظور تهیه لایحه دفاعیه مالیاتی بایستی آگاهی و اشراف کافی و لازم  به قوانین و مقررات مربوطه  به طور خاص قانون مالیاتهای مستقیم وجود داشته باشد. آشنایی با قوانین باعث تفسیر و برداشت صحیح از مباحث قانون میگردد. به طور حتم  نقش تعیین کننده ای در دفاع صحیح در مراجع مالیاتی خواهد داشت. چه بسا بسیاری از مودیان مالیاتی که مالیات تشخیصی ایشان اشتباه و یا نا عادلانه بوده است ولی بدلیل استناد های اشتباه به قوانین و تنظیم لایحه مالیاتی ضعیف نتوانسته اند از حقوق خود در سازمان امور مالیاتی دفاع نمایند .

موسسه خدمات حسابداری و خدمات مالیاتی تراز برتر با دارا بودن کادری متخصص نسبت به ارائه خدمات تنظیم لوایح دفاعیه مالیاتی کلیه اشخاص حقوقی  و حقیقی ارائه خدمات می نماید.

نمونه لایحه مالیاتی:

بسمه تعالی

هیأت محترم حل اختلاف مالیاتی …………..

با سلام؛

احتراماً، عطف به برگ دعوتنامه شماره …………………………. مورخه …/…/۱۳۹۷ در خصوص دعوای مالیاتی مطروحه شرکت ” …………… ”  نسبت به مالیات تشخیص داده شده برای عملکرد سال ………… معروض می دارد:

برگ تشخیص متمم عملکرد سال ………….. که به این شرکت ابلاغ قانونی گردیده است، بدلایل زیر از درجه اعتبار ساقط می باشد:

۱ ) در سال مورد نظر، این شرکت هیچگونه فعالیت اقتصادی در هیچ زمینه ای نداشته و فاقد فعالیت بوده است.

۲ ) بر اساس اطلاعیه مأخوذه از واحد مالیاتی، نکات زیر تصریح می گردد:

الف : نام تجاری این شرکت، ” …………. ” بوده در حالیکه نام شرکت درج شده در اطلاعیه، ” ………….. ” می باشد .

ب : نشانی مندرج در اطلاعیه برای شرکت ” ……………… “، هیچ ارتباط و شباهتی با اقامتگاه قانونی شرکت ” ……….. ” ندارد.

نشانی شرکت ” ……………… ” : تهران – ………………………………..

نشانی شرکت ” ………………… ” : تهران – ……………………………..

ج ) در ستون مربوط به ” شرح کالا “، موضوع مورد معامله ” ………………… ” درج گردیده که این مورد هم ارتباطی با موضوع فعالیت شرکت ” ………………. ” ندارد.

موضوع فعالیت شرکت ” …………………. ” :  ……………………………

موضوع فعالیت شرکت ” ……………… ” : ………………………….

نکاتی که بذل توجه خاص به آن از هئیت محترم انتظار می رود:

۱ ) احاله پرونده به مجری یا مجریان قرار جهت بررسی کارشناسانه موضوع ( بر اساس بند ۲۲ ” دستورالعمل دادرسی مالیاتی ” )

۲ ) تسلیم رونوشت مدارک مصدق برگ متمم مالیاتی که به جهات آنها به طور ناصواب برای این شرکت برگ تشخیص مجدد صادر گردیده است.

فلذا جهت جلوگیری از تضییع حقوق حقه مودیان و نیز برقراری عدالت مالیاتی خواهشمند است با بررسی دقیق و کارشناسانه نسبت به رفع تعرض مالیاتی اقدام فرمایید.

با تجدید احترام

مشاوره مالی و مالیاتی تراز برتر

خدمات مالیاتیمقاله

تحریر لایحه مالیاتیتنظیم لایحه مالیاتیلایحه دفاع مالیاتیلایحه مالیاتینکات کاربردی برای لوایح مالیاتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *